Yoro breekt record: dit zijn de duurste uitgaande Ligue 1-verdedigers ooit

Yoro breekt record: dit zijn de duurste uitgaande Ligue 1-verdedigers ooit

22 juli om 19:30
Laatste update: 22 juli om 19:30

Donderdag heeft Lille Leny Yoro verkocht aan Manchester United voor een recordbedrag van 62 miljoen euro, waarmee hij de duurst verkochte Ligue 1-verdediger ooit is. VoetbalNieuws.nl zet de top 10 duurste uitgaande verdedigers uit de Ligue 1 voor je op een rij.

Met het transferbedrag van 62 miljoen euro komt Yoro meteen bovenaan de lijst terecht. Hiermee lost hij Benjamin Mendy af als duurtste uitgaande verdediger van de Ligue 1. In 2017 legde Manchester City 57,5 miljoen euro neer voor de diensten van de linksback van AS Monaco. Een groot succes werd de transfer niet, want vanaf het begin was Mendy niet verzekerd van een basisplaats bij City. In 2021 werd Mendy verdacht van vier verkrachtingen en een aanranding. Naar aanleiding hiervan  schorste Manchester City hem in augustus 2021. Na bijna twee jaar niet te hebben gespeeld, vanwege zijn arrestatie, kondigde Manchester City aan dat Mendy mocht vertrekken bij de Engelse club. Afgelopen seizoen speelde Mendy voor Lorient in Frankrijk. 

Op de derde plek van duurste veredigers prijkt de naam van Ferland Mendy. Mendy maakte furore bij Olympique Lyon, voordat Real Madrid hem voor 48 miljoen euro inlijfde. De vleugelverdediger speelde tot dusver al 114 wedstrijden voor de Koninklijken en pakte de nodige prijzen. Met Real Madrid werd Mendy drie keer landskampioen en wist hij twee keer beslag te leggen op de Champions League.

Duurste transfers van verdedigers in de Ligue 1

1. Leny Yoro - 62 miljoen euro
2. Benjamin Mendy - 57,5 miljoen euro
3. Ferland Mendy - 48 miljoen euro
4. Axel Disasi - 45 miljoen euro
5. Benoît Badiashile - 38 miljoen euro
6. Sven Botman - 37 miljoen euro
7. Nayef Aguerd - 35 miljoen euro
8. Wesley Fofana - 35 miljoen euro
9. Jules Koundé - 35 miljoen euro
10. David Luiz - 35 miljoen euro