Aubameyang verlaat Marseille en tekent in Nederland bij nieuwe club

Aubameyang verlaat Marseille en tekent in Nederland bij nieuwe club

18 juli om 23:55

Pierre-Emerick Aubameyang heeft zijn overstap naar de Saudische club Al-Qadsiah bevestigd door zijn contract te ondertekenen in Venlo. De Gabonese aanvaller tekende een tweejarig contract tijdens een ceremonie in de Nederlandse stad, waar Al-Qadsiah momenteel een trainingskamp houdt.

Aubameyang had vorig seizoen een uitstekend jaar bij Marseille, waar hij in 51 wedstrijden dertig keer scoorde en elf assists gaf. Zijn indrukwekkende prestaties hielpen de club de halve finale van de Europa League te bereiken, hoewel Marseille uiteindelijk als achtste eindigde in de Ligue 1 en daardoor Europees voetbal misliep.

Nieuwe uitdaging in de Saudi Pro League

Met zijn overstap naar Al-Qadsiah, dat recent gepromoveerd is naar de Saudi Pro League, voegt Aubameyang zich bij andere bekende namen zoals voormalig Real Madrid-verdediger Nacho en Koen Casteels van Wolfsburg. Aubameyang benadrukte op Instagram dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière en bedankte Marseille voor de steun en herinneringen van het afgelopen jaar.

"Het is tijd voor mij om een nieuw hoofdstuk te starten", schreef hij. "Ik heb altijd het advies van mijn vader gevolgd. Hij heeft me gemaakt tot de speler die ik ben."

Opvallende contractondertekening in Venlo

Het tekenen van het contract in Venlo was opvallend, maar verklaarbaar vanwege het trainingskamp van Al-Qadsiah in de stad. Technisch directeur Carlos Anton reisde af naar Nederland om de contractondertekening te begeleiden en ervoor te zorgen dat Aubameyang zich bij de club zou voegen voor de start van het nieuwe seizoen.