Ajax wil gaan verlengen met dit toptalent

'Ajax wil contract van toptalent verlengen na sterke voorbereiding'

19 juli om 07:10

Ajax voert gesprekken met de achttienjarige verdediger Dies Janse over een nieuwe verbintenis die hem tot minstens 2028 aan de club zou binden. Het talent is bezig aan een sterke voorbereiding en wordt dus beloond met een nieuw contract, zo meldt Voetbal International.

Janse maakt onder Francesco Farioli een sterke indruk in de voorbereiding van Ajax. Hoewel Janse nog tot 2026 vastligt, wil de club hem nu al langer binden. De gesprekken met Janse zijn in volle gang. Ajax wil hem in ieder geval tot 2028 vastleggen, met mogelijk een optiejaar tot 2029.

Janse maakte in 2020 de overstap van Sparta Rotterdam naar Ajax. Hij speelde zijn wedstrijden voor de onder-18 en onder-19, en maakte vorig jaar zijn profdebuut voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen speelde hij twaalf wedstrijden voor Jong Ajax.

De linksbenige verdediger, bekend om zijn voetballende vermogen, maakt deel uit van de selectie van Ajax voor het trainingskamp in Wageningen. Janse maakt de hele voorbereiding al een goede indruk op Farioli en zijn technische staf. Ondanks de interesse van verschillende Europese topclubs zijn Janse en Ajax in gesprek over een meerjarige verlenging van zijn contract.