Dit is waarom Rijkhoff Akpom als zijn mentor ziet bij Ajax

Dit is waarom Rijkhoff Akpom als zijn mentor ziet bij Ajax
18 juli om 21:40

Julian Rijkhoff leert veel van zijn ervaren ploeggenoot en mede-aanvaller bij Ajax, Chuba Akpom. In een interview met Ziggo Sport zegt de jonge spits dat zowel Akpom als Brian Brobbey belangrijke voorbeelden voor hem zijn.

Rijkhoff erkent dat hij stevige concurrentie heeft van Brobbey en Akpom. Daarom was hij blij om zijn eerste doelpunt te maken tijdens de oefenwedstrijd tegen Al-Wasl FC, die Ajax met 2-1 won. "Het is altijd fijn om je eerste goal te maken. Ik hoop dat er meer volgen en ik ben tevreden met mijn spel vandaag", zegt de jonge spits tegen Ziggo Sport

In de tweede helft tegen Al-Wasl FC kreeg Rijkhoff een kans om nog een keer te scoren, maar hij stuitte op de keeper. "Het was een lastige hoek, maar over het algemeen ben ik blij met mijn prestatie en mijn doelpunt."

Rijkhoff ziet Brobbey en Akpom meer als mentoren dan concurrenten. "Ik doe mijn best en leer van hen. Akpom is ouder en ik praat vaak met hem over hoe ik bepaalde situaties beter kan aanpakken. Ik zie het niet als een concurrentiestrijd. Als de trainer me nodig heeft, sta ik klaar."