Ten Hag onthult hoe hij merkte dat zijn positie wankelde

Hierdoor merkte Ten Hag dat zijn positie bij Manchester United wankelde

19 juli om 08:57

Erik ten Hag heeft in een interview met het Algemeen Dagblad verteld hoe hij zijn positie bij Manchester United wankel voelde worden. Na een teleurstellend seizoen eindigde het team op de achtste plaats in de Premier League, maar het winnen van de FA Cup redde zijn baan. Ten Hag merkte dat de communicatie steeds minder werd.

In de aanloop naar de FA Cup-finale leek het erop dat Ten Hag zou moeten vertrekken. Manchester United presteerde wisselvallig en eindigde als achtste, de slechtste eindklassering ooit in de Premier League. Toch was de trainer niet bezig met zijn positie en wilde hij gewoon winnen. "Als de clubleiding van United morgen iemand vindt dat hij beter is, dan ga ik. Dat zijn de mechanismen in het voetbal die je moet respecteren", aldus Ten Hag.

Ten Hag had het moeilijk door factoren buiten zijn invloed, zoals blessures en een druk speelschema. "Er was een aantal cruciale zaken waar ik geen invloed op had, zoals dat enorme aantal blessures", zei hij. Hoewel gerenommeerde media zoals the Guardian voorspelden dat hij zou vertrekken, veranderde de situatie na de FA Cup-overwinning tegen Manchester City. Een bezoek van clubeigenaars Dave Brailsford en Jim Ratcliffe tijdens zijn vakantie bracht duidelijkheid en bevestigde zijn aanblijven. "Ze zeiden niet 'we willen tóch door', maar: we willen door. Toen heb ik wel gezegd: 'Dan moeten we wel een aantal dingen bespreken over hoe we met elkaar omgaan en gaan samenwerken.'"

Het afgelopen seizoen was volgens Ten Hag het zwaarste dat hij heeft meegemaakt als trainer. 'Dit is echt een zware job', verklaarde hij. Uiteindelijk verlengde Manchester United zijn contract met een jaar, waardoor Ten Hag nu nog twee seizoenen aan het roer staat. In zijn eerste twee seizoenen won hij zowel de FA Cup als de EFL Cup.