Dit zegt Kenneth Taylor over de coachingsstijl van Francesco Farioli bij Ajax

Dit zegt Kenneth Taylor over de coachingsstijl van Francesco Farioli bij Ajax
20 juli om 08:15

Kenneth Taylor is tevreden met de voorbereiding van Ajax onder de nieuwe coach Francesco Farioli. Na de 1-0 winst tegen Olympiakos Piraeus, het laatste oefenduel voor de Europa League, keek de middenvelder terug op de veranderingen binnen het team.

Taylor benadrukte hoe belangrijk de dagelijkse trainingen op opbouw en drukzetten zijn geworden. "We trainen hier wel echt elke dag op", vertelde hij aan Ziggo Sport. "Soms lukt het, soms gaat het mis, maar daar zijn deze wedstrijden ook goed voor." Hij gaf toe dat het veld soms stroef was, wat het spel beïnvloedde, maar overall was hij tevreden over de prestaties van het team.

Farioli's coachingstijl valt op door zijn actieve en vocale aanwezigheid langs de zijlijn. Taylor ziet hierin juist een voordeel. "Ik denk dat het wel goed is voor ons op dit moment. Soms denk je wel: even niet... Maar we moeten continu scherp gehouden worden", aldus Taylor. Hij erkende dat de intensieve aanpak van de Italiaanse coach veel energie kost, maar de inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen. "We hebben een zware voorbereiding gehad. We zijn fit. Het kost misschien wel veel energie, maar we hebben er ook veel effort in gestoken."

Voorrondes Europa League
Met de oefenduels achter de rug, richt Ajax zich nu op de echte uitdagingen. Volgende week wacht FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. Taylor is duidelijk over de verwachtingen. "We moeten gewoon door in Europa, dat is ons doel."

Taylor ziet de voordelen van de nieuwe speelwijze en de energie die Farioli in het team stopt. "De trainer belooft niemand wat, dit is hoe we spelen en je moet het zelf laten zien", concludeerde hij.