Update: Ajax schrijft Traoré in voor Vojvodina-tweeluik in Europa League-voorronde

'Ajax-aanwinst Traoré speelgerechtigd voor tweeluik in voorronde Europa League'
22 juli om 12:37
Laatste update: 22 juli om 12:34

Bertrand Traoré lijkt speelgerechtigd te zijn voor het tweeluik met FK Vojvodina, meldt De Telegraaf. De buitenspeler is tot op heden de grootste aanwinst van de Amsterdammers deze zomer.

Ajax legde afgelopen week Traoré vast. De buitenspeler die in het verleden ook al bij de Amsterdammers speelde, tekende transfervrij in Amsterdam. De Telegraaf meldt dat Traoré op tijd speelgerechtigd is om mee te doen in de voorronde van de Europa League. De UEFA moet het papierwerk nog goekeuren, maar alles lijkt voorspoedig te verlopen. Eerder werd al bekend dat het een race tegen de klok ging worden, maar dat lijkt goed te komen.

Komende donderdag speelt Ajax tegen Vojvodina in de voorronde van de Europa League. De Amsterdammers moeten het tweeluik winnend afsluiten om naar de laatste play-off-ronde door te stoten. Of Traoré ook in de basis staat is nog de vraag, eerder gaf trainer Francesco Farioli aan eerst te kijken hoe fit de buitenspelers is.

Update: Ajax heeft een spelerslijst ingediend voor het tweeluik met Vojvodina en daar staat de naam van Traoré bij. De Amsterdammers communiceren wel dat het duel van aanstaande donderdag mogelijk te vroeg komt voor de aanvaller uit Burkina Faso, die nog in afwachting is van zijn werkvergunning. Mocht dat niet lukken, dan kan hij in de return in ieder geval wel in actie komen.