'Barça heeft Williams bijna binnen, ook andere EK-ster op weg naar Camp Nou'

'Barça heeft Williams bijna binnen, ook andere EK-ster op weg naar Camp Nou'

20 juli om 09:33

Barcelona is dicht bij het vastleggen van Nico Williams. De aanvaller van Athletic Bilbao is een prioriteit voor de club, en volgens diverse Spaanse media, waaronder Marca en Diario Sport, zijn de onderhandelingen bijna afgerond. Joan Laporta heeft bevestigd dat de club de financiële middelen heeft om Williams aan te trekken.

Williams, recent Europees kampioen, staat hoog op het lijstje van de Catalanen. Zijn balcontrole en dribbelvaardigheden maken hem een waardevolle speler voor Barça. Statistieken laten zien dat hij beter zou presteren dan 96 procent van de huidige aanvallers van de club.

Barcelona bereidt zich voor om de afkoopsom van 58 miljoen euro te betalen voor de speler, die tot 2027 onder contract staat bij Athletic Bilbao. Williams zou een vijfjarig contract met een optie voor een extra jaar tekenen. Ondanks interesse van Bayern München, Liverpool en Chelsea lijkt Barcelona de beste papieren te hebben.

'Barcelona wil ook Olmo'
Daarnaast werkt Barcelona aan de transfer van Dani Olmo. De aanvaller van RB Leipzig zou de veelzijdigheid brengen die het team nodig heeft. Barça bereidt een bod voor van 50 miljoen euro, inclusief variabelen, om Olmo naar Camp Nou te halen.

De komende week is cruciaal voor beide transfers, vooral die van Nico Williams. Als beide deals doorgaan, zou Barça een sterke basis hebben met twee sleutelspelers van het Spaanse nationale team. Met Lamine Yamal reeds in de gelederen en andere jonge sterren als Gavi, Pedri, Pau Cubarsí, Fermín López en Alejandro Baldé bouwt de club serieus aan een geweldige toekomst.