Ten Hag vertelt ware reden achter dure United-aankoop Antony

Ten Hag vertelt ware reden achter dure United-aankoop Antony
20 juli om 10:28

Erik ten Hag heeft in een interview met het Algemeen Dagblad zijn vertrouwen uitgesproken in Antony, ondanks de tegenvallende prestaties van de Braziliaan afgelopen seizoen. De Manchester United-manager legt uit waarom hij de aanvaller naar Old Trafford haalde en wat hij nog van hem verwacht.

Erik ten Hag over Antony

"Toen dat met Greenwood verkeerd liep, moesten we daar wat doen. Nummer 1 op de scoutinglijst van de club was Antony. Dan is 1-en-1 toch 2? Ik had twee jaar geweldig met hem gewerkt. Hij was in bijna elke Champions League-wedstrijd van Ajax de uitblinker. Dus op dat moment was dat geen gekke keuze", zegt Ten Hag.

De aankoop van Antony, die bijna 100 miljoen euro kostte, werd destijds kritisch ontvangen. Toch staat Ten Hag nog altijd achter deze beslissing. "Zeker in de eerste maand heeft hij die potentie ook zeker laten zien: hij scoorde in zijn eerste drie wedstrijden drie keer. Daarna werd het moeilijker, afgelopen seizoen was niet goed. Maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat hij de potentie heeft om bij deze club te spelen", aldus Ten Hag.

Ten Hag erkent dat Antony afgelopen seizoen niet zijn beste spel liet zien, maar hij blijft optimistisch over de toekomst van de Braziliaanse aanvaller. "Hij heeft zijn potentie laten zien en ik geloof dat hij nog steeds belangrijk kan zijn voor Manchester United", concludeert Ten Hag.