'Manchester United bereid om grootverdiener Antony voor één seizoen te verhuren'

'Manchester United bereid om grootverdiener Antony voor één seizoen te verhuren'

19 juli om 14:34

Manchester United staat ervoor open om Antony te verhuren, zo meldt de Engelse tak van ESPN. De Engelse grootmacht moet echter wel een club vinden die het monstersalaris van de Braziliaan volledig wil bekostigen.

Zo’n twee jaar geleden verruilde Antony zijn Ajax voor Manchester United. Dat deed hij voor een recordsom van 95 miljoen euro, die hij nog niet waar heeft weten te maken in Engeland. Afgelopen seizoen speelde Antony in 38 wedstrijden onder Erik ten Hag, waarin hij drie keer tot scoren kwam en twee assists gaf. 

Met een bijna volledig nieuw technisch hart en nieuwe investeerder is United nu een andere weg ingeslagen. Volgens ESPN komt Antony mogelijk niet in die plannen voor. De aanvaller mag naar verluidt net als Harry Maguire, Victor Lindelöf, Aaron Wan-Bissaka, Scott McTominay, Christian Eriksen en Casemiro uitkijken naar een nieuwe club.

De clubs die Antony willen overnemen, moeten wel over een flinke zak met geld beschikken. de aanvaller verdient naar verluidt een bedrag van tachtigduizend euro per week, wat omgerekend ruim vier miljoen euro per jaar is.