'Van Domselaar heeft toptransfer te pakken: Oranje-keepster vertrekt naar Arsenal'

'Van Domselaar heeft toptransfer te pakken: Oranje-keepster vertrekt naar Arsenal'

20 juli om 12:00

De Telegraaf meldt dat Daphne van Domselaar binnenkort gepresenteerd zal worden bij Arsenal. Bronnen rond de Engelse topclub bevestigen dat de keeper van de Oranje Leeuwinnen heeft getekend bij The Gunners. Van Domselaar komt over van Aston Villa en begint daarmee aan haar tweede avontuur in Engeland.

De 24-jarige Noord-Hollandse keeper staat bekend als een van de beste vrouwelijke keepsters ter wereld. Na het vertrek van Sabrina D’Angelo was Arsenal dringend op zoek naar een nieuwe topkeeper. Van Domselaar past perfect in dat plaatje. Met Aston Villa eindigde ze afgelopen seizoen op de zevende plaats in de Women's Super League. Welk bedrag met de transfer is gemoeid, is niet bekendgemaakt. Van Domselaar had bij Villa nog een contract tot medio 2026.

Arsenal is snel in actie gekomen om Van Domselaar te contracteren, vooral om te voorkomen dat andere clubs zoals Manchester City haar zouden wegkapen. De Nederlandse international staat namelijk ook hoog op het verlanglijstje van andere topclubs. Bij Arsenal zal Van Domselaar een sterke concurrent zijn voor de huidige eerste keeper, Manuela Zinsberger.