Ten Hag spreekt zich uit over de mogelijke komst van De Ligt bij Manchester United

Ten Hag spreekt zich uit over de mogelijke komst van De Ligt bij Manchester United
22 juli om 18:35
Laatste update: 22 juli om 18:35

Erik ten Hag heeft laten weten dat hij Matthijs de Ligt graag naar Manchester United zou halen. In een interview met het Algemeen Dagblad vertelt de trainer dat het voorstel om De Ligt aan te trekken niet eens van hem afkomstig is.

"Matthijs ken ik natuurlijk goed, dat ga ik niet ontkennen", zegt Ten Hag. "Twee jaar geleden wilde ik hem al graag halen, maar toen was hij al heel ver met Bayern München. Maar geloof het of niet: hij kwam in dit proces niet specifiek uit mijn koker."

"In mijn vakantie was ik even drie of vier weken uit het proces. In die periode is het toch echt de club geweest, de nieuw ingerichte scouting- en recruitmentafdeling, die deze spelers heeft ingebracht. Dat daar ook Nederlanders tussen zitten, is in feite toeval. Primair waren dit spelers die vanuit onze organisatie werden aangedragen. Maar uiteraard steun ik die, laat dat helder zijn. En we maken de keuze nog steeds gezamenlijk", aldus de trainer in het Algemeen Dagblad.

Deze zomer heeft United al Leny Yoro van Lille naar Engeland gehaald. Volgens Ten Hag staat dat een mogelijke komst van De Ligt echter niet in de weg. Ook Jarrad Branthwaite wordt nog altijd gelinkt aan Manchester United voor die positie. Aan het Algemeen Dagblad vertelt de trainer meer over het transferproces. "Op het wel of niet aantrekken van die laatste twee namen ga ik niet specifiek in. Maar eventuele aankopen komen volledig voort uit de adviezen en analyses van onze scouting- en recruitmentafdeling. Dat is ook niet zo gek, want we weten heel goed wat we zoeken binnen onze filosofie, qua leeftijdsopbouw en speelwijze."