Zo ziet de transferzomer van Ajax er tot dusver uit

Dit zijn alle transfers van Ajax in het zomerse transferwindow van 2024/2025

4 september om 21:37
Laatste update: 4 september om 21:37

Ajax moet de boeg na een teleurstellende vijfde plek volledig omgooien en trainer Francesco Farioli moet het tij keren. De Amsterdammers deden de vorige zomer veel miskopen en daarom worden in de selectie veel veranderingen verwacht. VoetbalNieuws.nl zet op een rijtje hoe de transferzomer van Ajax is verlopen voor het nieuwe seizoen.

Zo verliep de transferzomer van Ajax voor het seizoen 2024/25

Ajax zag deze zomer meerdere spelers definitief vertrekken naar andere clubs. Zo keerde Georges Mikautadze al eerder terug naar FC Metz en verruilde de Georgiër daarna de Franse club nog voor Olympique Lyon. In juni verkaste Francisco Conceição definitief naar FC Porto, ook nam Jorge Sánchez afscheid na een teleurstellende periode in Amsterdam voor een terugkeer naar geboorteland Mexico, waar Crus Azul wachtte. Geronimo Rulli was zijn rol als tweede viool zat en besloot naar Olympique Marseille te vertrekken. Owen Wijndal keerde terug van een huurperiode bij Royal Antwerp. Ook Youri Baas en Naci Ünüvar keerden terug. 

De Amsterdammers snijden deze zomer flink in de verdediging: Borna Sosa en Jakov Medic vertrokken op huurbasis naar respectievelijk Torino en VFL Bochum. Op Transfer Deadline Day werd het ook nog spannend. Steven Bergwijn kreeg interesse uit Saudi-Arabië en vertrok slechts enkele minuten voor de officiële deadline. In totaal kan Ajax rond de 25 miljoen euro bijschrijven voor zijn vertrek. 

De vier aanwinsten van de Amsterdammers zijn Bertrand Traoré, Daniele Rugani en Wout Weghorst. Traoré speelde eerder al voor Ajax, maar deed dat op huurbasis in het seizoen 2016/17. Na periodes bij Olympique Lyon, Aston Villa, Basaksehir en Villarreal kwam de spits transfervrij terug naar de hoofdstad. De tweede aanwinst was Rugani. De dertigjarige Italiaan komt op huurbasis over van Juventus en moet met zijn ervaring voor stabiliteit in de Amsterdamse verdediging gaan zorgen.

Wout Weghorst werd de tweede aanvallende versterking. Kamaldeen Sulemana moest ook nog de club versterken, maar de FIFA besloot op 4 september dat het papierwerk te laat was ingeleverd. Daarom is Ajax nog altijd op zoek naar een linksbuiten, wellicht een transfervrije. 

Aanwinsten Ajax:
Wout Weghorst (Burnley FC, 2.38 miljoen euro)
Bertrand Traoré (Villarreal, transfervrij)
Daniele Rugani (Juventus, huur)

Vertrekkers Ajax:
Steven Bergwijn (Al-Ittihad, 25 miljoen euro)
Georges Mikautadze (FC Metz, 13 miljoen euro)
Fransisco Conceição (FC Porto, 10.50 miljoen euro)
Gerónimo Rulli (Olympique Marseille, 4 miljoen euro)
Jorge Sánchez (Cruz Azul, 3 miljoen euro)
Silvano Vos (AC Milan, 3 miljoen euro)
Olivier Aertssen (PEC Zwolle, 150 duizend euro)
Borna Sosa, (Torino, huur)
Naci Ünüvar (Espanyol, huur)
Jakov Medic (VFL Bochum, huur)
Carlos Forbs (Wolverhampton Wanderers, huur)