'United verliest strijd om Simons, transfer naar Old Trafford 'onwaarschijnlijk''

'SImons vertrekt niet naar United'
20 juli om 19:00
Laatste update: 20 juli om 20:24

Manchester United zou deze zomer graag Xavi Simons willen verwelkomen, maar de kans dat de Nederlander naar Old Trafford verhuist is zeer klein. De Nederlander staat in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München, dat onlangs nog een waanzinnig bod neerlegde bij Paris Saint-Germain. 

Erik ten Hag breidt zijn Nederlandse enclave steeds meer uit, al heeft de head coach wel een stuk minder zeggenschap over de transfertargets van United. Na het binnenhalen van assistent-trainers René Hake en Ruud van Nistelrooij kwam ook Joshua Zirkzee naar de Engelse topclub, maar Xavi Simons lijkt niet de volgende Nederlander te worden, meent The Telegraph.

'United heeft een hoop bewondering voor Xavi Simons, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat de speler de overstap maakt', aldus het medium. Ook Adrien Rabiot zou niet terugkeren naar de club. United wilde de vorige zomer al de oud-PSV'er inlijven, maar dat lukte destijds ook niet. Bayern zou volgens Duitse berichtgeving al een bod van 90 miljoen euro hebben neergelegd voor Simons.