Stewart maakt zich geen zorgen over aflopende contracten bij PSV

21 juli om 09:50
Laatste update: 21 juli om 09:55

PSV kent tot dusver een rustige transferperiode. Het lijkt in Eindhoven een oase van rust, maar ondertussen loopt van vijf defensieve krachten het contract aan het eind van het seizoen af. Voor Earnest Stewart is dat geen reden tot paniek, zo laat hij weten in een interview met Voetbal International. 

Jordan Teze, Mauro Júnior, Olivier Boscagli, Armando Obispo en doelman Walter Benitez zijn alle vijf het laatste jaar van hun contract ingegaan. De kans is dus groot dat van deze spelers het contract verlengd moet worden of dat de spelers naar een andere club gaan, zodat PSV nog wat aan de spelers over houdt. "Daar maak ik me geen zorgen over. Twee dingen spelen daarin mee. Het succes van de ploeg en de duur van het contract. Het is allemaal ook vrij logisch als je bekijkt waar wij vandaan komen. Ik ben zestien maanden geleden begonnen, Peter Bosz is vorig jaar begonnen. Dan heb je met doorlopende spelerscontracten te maken", laat Stewart aan Voetbal International weten. 

De technisch directeur wil bij het verlengen van contracten zorgvuldig te werk gaan. "Het is niet zo dat wij maar gaan verlengen om het verlengen. We kijken heel gericht, trekken met elkaar conclusies en dan gaan we aan de slag." De nodige spelers van het vijftal hebben al een aanbieding van PSV op zak. "De gesprekken met alle spelers lopen ook en vinden in goede harmonie plaats, waarbij de aanbiedingen zijn gedaan. Ik denk ook wel dat de meerderheid nog wel gaat bijtekenen."