Gijs Smal al geblesseerd en langs de kant bij Feyenoord

Feyenoord-aanwinst in de lappenmand: 'Vier weken bij de club, geen bal aangeraakt'

21 juli om 16:35

Gijs Smal is kersvers aangetrokken door Feyenoord, toch zit de verdediger al een tijd in de lappenmand. De linksachter kampt met problemen en mist mogelijk de start van het seizoen. Wat zegt Smal zelf over zijn blessure? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Smal beschikte bij FC Twente over een aflopend contract en maakte al snel duidelijk te vertrekken bij De Tukkers. Feyenoord werd vanaf het eerste moment gezien als een van de kanshebbers voor zijn handtekening en na lang in de lucht gehangen te hebben bevestigde de Rotterdammers zijn transfer. Echter is Smal nog altijd niet gezien in een Feyenoord-shirt, want de verdediger raakte geblesseerd.

Wat zegt Smal over zijn blessure?

"Vlak voor het begin ben ik geblesseerd geraakt", vertelt de linksachter zelf voor de camera's van ESPN tijdens de open dag van Feyenoord. "We startten een week eerder met wat jongens om gevoel te krijgen bij het trainingscomplex. Toen ben ik geblesseerd geraakt, iets wat ik niet gewend ben."

De Johan Cruijff Schaal staat op 4 augustus op de planning, maar die wedstrijd lijkt misschien te vroeg te komen in de ogen van Smal. "Ik denk nog een paar weken. Ik heb last van mijn kuit. Ik ben vier weken bij de club en heb nog geen bal aangeraakt. Gelukkig hebben we nog tijd zat om mezelf te laten zien."