Dit is de vorm van FK Vojvodina richting het Europese treffen met Ajax

Dit is de vorm van FK Vojvodina richting het Europese treffen met Ajax
25 juli om 15:25
Laatste update: 25 juli om 15:25

Ajax moet het donderdagavond in de tweede voorronde van de Europa League opnemen tegen FK Vojvodina en voor de gemiddelde voetbalfan zal er niet veel bekend zijn over de tegenstander uit Servië. Hoe steekt de vorm van Vojvodina in elkaar en hoe verliepen de laatste wedstrijden van de club? VoetbalNieuws.nl brengt het in kaart.

Dit is de vorm van FK Vojvodina richting het duel met Ajax

Vojvodina heeft in juli nog niet veel wedstrijden gespeeld, maar het seizoen eindigde in mei en om die reden werkte de club in juni al enkele oefenwedstrijden af. Op 22 juni was Spartak Subotica de tegenstander en wist Vojvodina met 1-0 te winnen. Zeven dagen later, op 29 juni, werkte Vojvodina twee oefenwedstrijden af op één dag. Het eerste duel werd met 2-0 van het wereldberoemde Decic gewonnen en daarna was Vojvodina met 3-2 te sterk voor FC Noah. 

Op 21 juli werd het laatste duel van Vojvodina gespeeld voor het treffen met Ajax. De club won met 1-3 van Tekstilac en boekte daarmee de eerste overwinning in de nationale competitie. Veel rust zal de Servische ploeg ook niet krijgen, want op 28 juli wacht alweer het volgende competitieduel. Op zondagavond neemt Vojvodina het op tegen Novi Pazar, daarna zal de terugwedstrijd tegen Ajax volgen.

De gespeelde wedstrijden van Vojvodina op een rijtje:

22 juni: Vojvodina - Spartak Subotica 3-0
29 juni: Vojvodina - Decic 2-0
29 juni: Vojvodina - Noah 3-2
21 juli: Tekstilac - Vojvodina 1-3