Wie is Sebastian Nanasi, de aan Ajax gelinkte speler die op dreef is in Zweden?

Dit is Sebastian Nanasi, de Zweedse middenvelder die aan Ajax wordt geilnkt
25 juli om 11:55
Laatste update: 25 juli om 11:55

Ajax wordt in diverse internationale media in verband gebracht met Sebastian Nanasi. De Amsterdammers zouden de situatie van de middenvelder van Malmö FF samen met meerdere clubs uit Europa monitoren. Wie is Nanasi eigenlijk? VoetbalNieuws.nl legt hem voor je onder de loep.

Achtergrond en spelerscarrière

Algot Sebastian Nanasi wordt op 16 mei 2002 geboren in Zweden en draagt ook die nationaliteit, maar er zit ook Hongaars bloed in zijn familie. Nanasi voetbalt tot op de dag van vandaag al zijn hele leven in Zweden. Dat deed hij achtereenvolgens bij Kristianstad FC en zijn huidige club Malmö, die hem aan zowel Varbergs BoIS en Kalmar FF uitleende. Vanaf het begin van 2023 is Nanasi echter een vaste waarde in het elftal van Malmö, waarmee hij ook een kwalificatiewedstrijd voor de Champions League speelde.

Dat 2023 echt hét jaar was voor Nanasi, is ook te zien aan zijn internationale carrière. Op 9 augustus maakte hij zijn debuut voor het Zweedse nationale elftal. Daar speelde hij in totaal wel slechts drie wedstrijden voor waarin hij één keer tot scoren kwam. 

Wat voor speler is Nanasi?

Nanasi is een speler die op het middenveld speelt in een aanvallende rol. Dat kan vanaf links, rechts en in het centrum zo zijn. Nanasi heeft met zijn 1,78 een gemiddelde lengte en is rechtsvoetig. Hij is vrij handig in de dribbel en heeft een goed schot in zijn rechterpoot. In de 122 wedstrijden die hij in totaal speelde, kwam hij dertig keer tot scoren en gaf hij 28 assists. Met name de statistieken van zijn huidige seizoen bij Malmö zijn indrukwekkend. In vijftien wedstrijden scoorde Nanasi zes keer en gaf negen assists.

Contractsituatie en huidige berichtgeving

Volgens het Spaanse Sport houdt Ajax de situatie van Nanasi bij Malmö in de gaten. Wel zullen de Amsterdammers wat in de buidel moeten tasten om om de Zweed binnen te halen, aangezien hij nog tot en met 31 december 2025 vast ligt bij Malmö. Op Transfermarkt.com wordt de marktwaarde van Nanasi geschat op acht miljoen euro. Naast Ajax zouden ook Saint-Étienne, Bayer Leverkusen en Sevilla naar de speler kijken.