Vojvodina-trainer blikt nederig vooruit op Europa League-tweeluik met Ajax

Volgens Vojvodina-trainer Bandovic speelt zijn club tegen een 'het geweldige' Ajax
23 juli om 16:03

FK Vojvodina heeft met veel respect vooruitgeblikt op de komende wedstrijden die het tegen Ajax zal spelen in de tweede voorronde van de Europa League. Trainer Bozidar Bandovic noemt de club uit Amsterdam ‘geweldig’.

"We hebben ons geplaatst voor Europees voetbal en bereiden ons nu voor op een geweldig team als Ajax", begint Bandovic op een persconferentie. "Sommigen zeggen dat we een wonder nodig hebben, maar op het veld blijft het elf tegen elf en we moeten een perfecte wedstrijd spelen. Onze snelheid en intensiteit zal van een hoog niveau moeten zijn. Ons spel is verbeterd, de sfeer is uitstekend en dat geeft ons het recht om te hopen en te geloven - en ik geloof in wonderen. Het wordt een lastige wedstrijd, omdat Ajax zowel tactisch als fysiek heel sterk is."

Vojvodina kwam afgelopen zondag nog in actie in een officiële wedstrijd omdat het seizoen in Servië al van start is. Ajax maakte ook al veel wedstrijdminuten, maar nog niet officieel. "Ajax zal dat niet zo erg vinden. We bereiden ons voor op de tegenstander, zijn gefocust, maar bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Als je Ajax analyseert, zie je niet dat ze nog geen competitieve wedstrijd hebben gespeeld. We moeten klaar zijn, want wie laat zien dat hij klaar is voor deze wedstrijd, is klaar voor de toekomst."

Aanstaande donderdag staat het heenduel tussen Ajax en Vojvodina op de planning. Om 20.30 uur wordt er afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA. Een week later wordt de return op Servische bodem afgewerkt. Afgelopen zondag won Vojvodina nog met 1-3 van FK Tekstilac Odzaci.