'Pasveer-keuze slaat in als een bom bij Ajax-doelmannen, die willen vertrekken'

Volgens ESPN willen Diant Ramaj en Gerónimo Rulli vertrekken, Gorter mogelijk ook
23 juli om 16:35
Laatste update: 23 juli om 17:40

De keuze van Francesco Farioli voor Remko Pasveer als eerste doelman van Ajax is voor de overige doelmannen ingeslagen als een bom. Volgens ESPN willen in ieder geval Diant Ramaj en Gerónimo Rulli vertrekken en overweegt ook Jay Gorter de deur achter zich dicht te trekken in Amsterdam wanneer hij geen tweede keeper wordt.

Voetbal International meldde dinsdagmiddag dat niet Ramaj, maar Pasveer de eerste doelman van Ajax gaat worden. Dat nieuws bevestigt ESPN nu, maar daar voegt het medium net nodige aan toe. Ramaj zou de keuze van Farioli niet begrijpen en per direct willen vertrekken. In Italië werden Chelsea en andere Spaanse clubs al genoemd als mogelijke uitweg voor de 22-jarige Duitser.

Naast Ramaj zou ook Rulli weg willen bij Ajax. Dat heeft echter niet alles met de keuze van Farioli te maken. De Argentijn wordt al geruime tijd aan een vertrek uit Amsterdam gelinkt. Zijn oude club Villarreal zou één van de clubs zijn die als nieuwe werkgever voor Rulli in aanmerking komt.

Als klap op de vuurpijl weet ESPN ook dat Gorter een vertrek overweegt. Dat zou gebeuren als hij niet de tweede doelman van Ajax zou worden. De keeper die eerder nog aan het Schotse Aberdeen werd verhuurd, zou dan ‘zo snel mogelijk’ weg willen uit Amsterdam.