VI: eerste Ajax-doelman lijkt bekend, reserverol dreigt voor Ramaj

VI: eerste Ajax-doelman lijkt bekend, reserverol dreigt voor Ramaj

23 juli om 11:06
Laatste update: 23 juli om 11:09

Remko Pasveer (40) lijkt in het nieuwe seizoen de eerste keeper van Ajax te gaan worden. Dat meldt Voetbal International zojuist. Daardoor dreigt er een reserverol te ontstaan voor Diant Ramaj.

Afgelopen zaterdag stond Pasveer al onder de lat in de 'A-ploeg' van Ajax, tijdens het oefenduel met Olympiakos. Dat was al een duidelijk signaal dat de voormalig Oranje-international een streepje voor heeft bij trainer Francesco Farioli. Ramaj lijkt dus op de bank te gaan belanden bij de start van het nieuwe seizoen.

Mede daarom lijkt een eventueel vertrek van de Duitse Kosovaar ineens weer bespreekbaar. Tot voor kort was dat niet het geval, maar in de huidige wetenschap verandert er veel. Bovendien zou Ajax daarom extra financiële middelen kunnen vrijmaken. Ramaj werd vorig seizoen door technisch directeur Sven Mislintat naar Amsterdam gehaald.

Ajax heeft behalve Ramaj en Pasveer ook nog de beschikking over Gerónimo Rulli en Jay Gorter. Tommy Setford vertrok afgelopen week naar Arsenal. De Amsterdammers beginnen donderdagavond officieel aan het nieuwe seizoen. Dan staat in de Johan Cruijff Arena het heenduel met FK Vojvodina op het programma, in de tweede voorronde van de Europa League.