'Chelsea informeerde al bij Ajax voor Ramaj, ook Spaanse clubs met interesse'

Volgens Italiaanse media zou Chelsea al bij Ajax hebben geïnformeerd voor Ramaj
23 juli om 15:09

Diant Ramaj mag mogelijk vertrekken bij Ajax en dat is ook de clubs in het buitenland niet ontgaan. Volgens de Italiaanse Luca Bendoni, die onderdeel uitmaakt van het team rond de betrouwbare Gianluca Di Marzio, zitten er meerdere clubs waaronder Chelsea achter de 22-jarige doelman aan.

Dinsdag meldde Voetbal International dat Remko Pasveer waarschijnlijk de eerste doelman bij Ajax lijkt te worden. Dat zou betekenen dat Ramaj, die afgelopen seizoen geruime tijd een prima indruk maakte, de nummer twee onder de lat wordt. De Amsterdammers zouden bovendien open lijken te staan om met een transfer van de Duitser wat financiële ruimte te creëren. 

Volgens Bendoni zijn vanuit meerdere windstreken gegadigden voor Ramaj. Zo zou Chelsea al hebben geïnformeerd naar de situatie en zou er ook vanuit Spanje interesse zijn, maar dat zou dan om een huurtransfer gaan. Chelsea is vooral benieuwd naar welke voorwaarden Ajax aan een overgang van Ramaj stelt.

Ramaj ligt nog tot en met de zomer van 2028 vast bij Ajax. De doelman werd een zomer geleden nog voor vijf miljoen euro overgenomen van Eintracht Frankfurt en werd in het verleden al aan een overstap naar Arsenal gelinkt.