Volgens Spaanse media kan James Rodríguez een contract tekenen bij Celta de Vigo

Deze club zou James Rodríguez terug willen laten keren in de Primera División

24 juli om 09:25

James Rodríguez terug in Europa? Dat zou zomaar eens kunnen gaan gebeuren. Volgens Mundo Deportivo heeft Celta de Vigo een contractvoorstel gedaan aan de inmiddels transfervrije spelmaker.

Rodríguez mag dan wel 33 jaar oud zijn, maar lijkt zijn tweede jeugd te hebben gevonden. De aanvallende middenvelder verkeerde in bloedvorm bij Colombia op de Copa América en werd mede door het geven van zes assists uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Dat heeft hem in de schijnwerpers gezet.

Het knopje van die schijnwerpers zette Rodríguez in aanloop naar dat toernooi overigens zelf al om. Na afloop van een oefenwedstrijd tegen Spanje vertelde hij dat hij ooit wilde terugkeren in de Spaanse competitie, waar hij in het verleden al het shirt van Real Madrid droeg. Rodríguez is momenteel transfervrij nadat hij uit zijn contract is gelopen bij São Paulo en dus hebben clubs vrij baan om hem te contracteren.

Dat kan Celta de Vigo wel eens gaan worden. De nummer dertien van het vorige seizoen in Spanje zou volgens MD een contractvoorstel aan Rodríguez hebben gedaan. Hij zou voor twee seizoenen kunnen tekenen in Noord-West Spanje.