Eerste Olympische voetbalrel: waarom Canada excuses aanbiedt aan Nieuw-Zeeland

Canada zou het vrouwenelftal van Nieuw-Zeeland hebben bespioneerd met een drone
24 juli om 10:01

Het Canadese Olympisch Comité heeft zijn excuses aangeboden aan het vrouwenvoetbalelftal van Nieuw-Zeeland. Dat komt omdat een Canadese werknemer de training van de tegenstander met een drone zou hebben vastgelegd.

De vrouwenelftallen van Canada en Nieuw-Zeeland nemen het op donderdag 25 juli tegen elkaar op. Daarom zijn de twee teams al even in voorbereiding, maar voor de vrouwen uit Nieuw-Zeeland werd de training plots drastisch verstoord. Er vloog een drone over de groep en dat deed de Canadezen besluiten om een klacht in te dienen.

Canada reageerde op de situatie. De drone zou zijn bestuurd door 'een niet-geaccrediteerd lid van het Canadese ondersteuningsteam', maar het personeelslid zou 'vermoedelijk een drone heeft gebruikt om de training van het Nieuw-Zeelandse voetbalteam vast te leggen', aldus bond, geciteerd door de NOS

Wat het Olympisch Comité met de situatie gaat doen, is niet bekend. Wel heeft Canada na de 'welgemeende excuses' al aangegeven 'geschokt en teleurgesteld' te zijn.