'Juventus wil dankzij transfer van Soulé bod neerleggen voor Nederlander'

Teun Koopmeiners bijna naar Juventus
24 juli om 21:25

De transfer van Teun Koopmeiners naar Juventus is bijna rond. Dankzij een uitgaande transfer van De Oude Dame lijkt de overstap van de Nederlander dichterbij dan ooit. Er lijken slechts formaliteiten moeten worden afgerond.

Koopmeiners staat al lang in de belangstelling van Juventus, echter kwam het nog niet tot een officieel bod voor de Nederlander. Atalanta wil wel meewerken aan een verkoop, maar De Oude Dame moest eerst verkopen en dat is nu gebeurt. Matias Soulé is volgens transfergoeroe Fabrizio Romano verkocht aan AS Roma en daarna zal het richting Atalanta stappen.

Al weken prijkt de Nederlandse middenvelder op de voorpagina's van de sportkranten in Italië. Volgens Transfermarkt.com heeft Koopmeiners een marktwaarde van vijftig miljoen euro, maar naar schatting moet Juventus zestig miljoen euro neertellen om een akkoord te krijgen met Atalanta. Eerder werd gemeldt dat de club een eerste bod wil neerleggen van 45 miljoen euro plus bonussen oplopend tot zestig. Het is nog onbekend of de huidige werkgever van Koopmeiners daarmee akkoord gaat.

Veel meters tijdens de voorbereiding heeft Koopmeiners nog niet gemaakt, want de middenvelder raakte kort voor het begin van het Europees Kampioneschap geblesseerd. In de uitzwaaiwedstrijd van Oranje schoot het in zijn lies en daarom moest hij het toernooi in Duitsland aan zich voorbij laten gaan. Met Atalanta won de middenvelder vorig seizoen de Europa League.