Farioli verrast met opstelling: ervaren Pasveer krijgt voorkeur boven Ramaj

Farioli verrast met opstelling: ervaren Pasveer krijgt voorkeur boven Ramaj
25 juli om 19:19
Laatste update: 25 juli om 19:23

Farioli heeft zijn eerste officiële opstelling als Ajax-trainer bekendgemaakt voor de wedstrijd tegen Vojvodina. Zoals verwacht kiest de Italiaan voor de ervaren Remko Pasveer, die de voorkeur krijgt boven Dinant Ramaj. VoetbalNieuws.nl vertelt je de volledige opstelling van de Amsterdammers.

Afgelopen week wist Voetbal International te melden dat Pasveer de voorkeur als eerste doelman zou krijgen. Hiermee passeert de doelman Ramaj, die vorig seizoen één van de zeldzame lichtpuntjes was in de hoofdstad. De veertig-jarige doelman krijgt tegen Vojvodina een jeudige verdediging voor zich. Youri Baas mag verrassend aan de aftrap verschijnen als linksachter. De verdediger speelde vorig seizoen zijn wedstrijden voor NEC Nijmegen en keert na zijn uitleenbeurt nu terug op het veld voor Ajax. Devyne Rensch, Josip Sutalo en Jorrel Hato zijn de andere verdedigers op het veld voor Ajax.

Farioli maakte op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met de Servische club bekend dat Jordan Henderson zijn nieuwe aanvoerder zal zijn. De Engelsman zal tegen Vojvodina als controleur fungeren. Kian Fitz-Jim en Kenneth Taylor completeren het middenveld van Farioli.

Niet alleen achterin, maar ook voorin is bij Ajax de nodige jeugd te vinden. Christian Rasmussen maakt zijn debuut voor Ajax. Afgelopen seizoen werd de speler door de Amsterdammers verhuurd aan het Deense Nordsjaelland. Ajax kan nog geen beroep doen op Brian Brobbey en Steven Bergwijn. Het tweetal was met Oranje actief op het EK en keert op 29 juli pas terug bij de selectie.  Carlos Forbs zal tegen Vojvodina de linkerflank voor Ajax bestrijken. Chuba Akpom zal Brobbey vervangen in de spits.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Hato, Baas; Henderson, Fitz-Jim, Taylor; Rasmussen, Akpom, Forbs