Go Ahead vergeet zichzelf te belonen en speelt doelpuntloos gelijk tegen Brann

Go Ahead vergeet zichzelf te belonen en speelt doelpuntloos gelijk tegen Brann
25 juli om 20:28

Go Ahead Eagles heeft in de Adelaarshorst niet weten te winnen van het Noorse SK Brann. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, ondanks enkele kansen voor de Deventenaren. 

In de eerste helft had Go Ahead Eagles het initiatief in de wedstrijd. De Deventenaren creëerden meerdere schoten op doel. Bobby Adekanye was dichtbij een doelpunt na een scherpe voorzet, maar schoot te wild en zag de bal langs de kruising vliegen. Ook een gevaarlijk schot van Thore Pedersen voor Brann werd goed gestopt door Jeffrey de Lange. De grootste kans in de eerste helft kwam op naam van Casper Tengstedt. De Deen kwam oog in oog met de doelman van Brann, maar wist Go Ahead niet op voorsprong te zetten. 

De tweede helft begon met vuurwerk buiten het stadion, maar het vuurwerk op het veld bleef uit. In de 65e minuut probeerde invaller Finn Stokkers het met een schot van buiten de zestien, maar de bal ging langs de verre paal. Kort daarna kreeg Svenn Crone van Brann een goede kans, ook zijn schot ging rakelings langs de paal.

In de 68e minuut brak Oliver Edvardsen door de verdediging, maar de speler van Go Ahead werd gestopt door een tweede verdediger voordat hij kon schieten. De wedstrijd werd fysieker naarmate de tijd verstreek en meerdere spelers kregen last van kramp. Onder andere Dean James, de vervanger van de naar Twente vertrokken Bas Kuipers, moest het veld verlaten voor Luca Everink. Beide ploegen creërden weinig kansen in de tweede helft. Nadat de negentig minuten erop zaten, trok Enric Llansana aan de noodrem voor Go Ahead. De speler haalde een doorgebroken speler neer en kon gaan douchen. Brann kreeg op een aantrekkelijke plek een vrije trap, die hard in de muur werd geschoten. Ook met tien man hield Go Ahead stand en sleepte de ploeg van Paul Simonis een gelijkspel uit het vuur. 

Ondanks het harde werken van beide teams, bleef de wedstrijd zonder doelpunten. Go Ahead Eagles zal volgende naar Noorwegen afreizen voor de return.