Van den Boomen spreekt over mogelijke bijrol bij Ajax:

Van den Boomen spreekt over mogelijke bijrol bij Ajax: "Ik ben goed genoeg"

25 juli om 23:10
Laatste update: 25 juli om 23:39

Branco van den Boomen was donderdag de uitblinker bij Ajax door in de slotfase voor de bevrijdende 1-0 te zorgen tegen Vojvodina. De middenvelder lijkt onder Francesco Farioli niet op een basisplaats te hoeven rekenen en spreekt zich tegenover Ziggo Sport uit over zijn situatie in de hoofdstad.

Van den Boomen is niet van mening dat hij momenteel buiten de boot valt bij Ajax. "Als je invalt en één van de veertien spelers bent die speelt, dan val je niet buiten de boot. Het is voetbal, je kunt niet allemaal spelen. Ik denk dat ik goed genoeg ben om te spelen, maar er zijn op mijn positie veel goede spelers. We gaan zien wie de meeste minuten gaat maken."

Of Van den Boomen in Amsterdam blijft als hij geen basisplaats heeft, durft de speler niet te zeggen. "Het is lastig als ik nu ga zeggen dat ik wil blijven. Je moet gewoon de situatie bekijken. Mijn gevoel is goed bij Ajax, ik denk dat we hier iets moois kunnen neerzetten. De trainer gaf aan dat ik een belangrijke jongen ben voor de ploeg met mijn mentaliteit en dat ik in de 30 meter het verschil kan maken. Ik denk dat iedereen bij ons in de selectie voor een basisplek moet gaan, dus ik ook natuurlijk." Deze zomer gingen de nodige geruchten rond de middenvelder over een mogelijke terugkeer naar Frankrijk. Toch beweert Van den Boomen dat een transfer nu niet aan de orde is. "Er speelde wat, dat is nu al een tijdje geleden."

Ajax won de wedstrijd door een kopbal van Van den Boomen, die niet bekend staat als kopspecialist. "Ik schamp hem richting de tweede paal en hij ging erin. Hij was van best ver. Een prima spitsengoal. Ik ben er tevreden mee, ik denk dat ik hem precies goed raak."

Ondanks de vele gemiste kansen en het teleurstellende spel van Ajax in de tweede helft, is Van den Boomen niet ontevreden over het vertoonde spel. "Ik denk dat we in de eerste helft de druk er goed op kregen. Ik denk dat er in de rust iets veranderde, waardoor zij meer mensen op een kant zetten. We willen natuurlijk constant druk zetten. We zitten natuurlijk net na de voorbereiding, dus ik denk dat het ook vermoeidheid was."