Opvallend gerucht uit Spanje: 'Ajax toont interesse in Sergi Roberto'

Opvallend gerucht uit Spanje: 'Ajax toont interesse in Sergi Roberto'

26 juli om 11:12

Ajax zou een zeer grote naam op de transferradar hebben staan. Bronnen aan ESPN melden dat de Amsterdammers geïnteresseerd zijn in Sergi Roberto. De voormalig aanvoerder van FC Barcelona is momenteel clubloos.

De toekomst van Roberto is nog ongewis. De 32-jarige verdediger annex middenvelder zou zijn carrière zelf graag voort willen zetten bij Barcelona, maar zijn hoge salariseis vormt een obstakel. Bovendien lijkt de komst van Roberto naar Amsterdam erg onwaarschijnlijk, omdat Alex Kroes, de technisch directeur van Ajax, gisteren nog vertelde dat de club weinig te besteden heeft.

Wanneer Roberto er niet met Barcelona uitkomt, lijkt een stap naar de Premier League het meest logische. West Ham United en Aston Villa zijn naar verluidt twee ploegen die hem nauwlettend in de gaten houden.

Roberto maakte in 2010 zijn debuut voor Barcelona en heeft sindsdien voor geen enkele andere club gespeeld. Daardoor heeft hij een indrukwekkend aantal van 373 officiële duels in het roodblauw op zijn naam staan. Met Barça won Roberto tweemaal de Champions League. Hij kwam bovendien elf keer uit voor het Spaanse elftal.