Ene Ajax-talent tekent eerste profcontract, andere verlengt verbintenis

26 juli om 15:14
Laatste update: 26 juli om 15:14

Ajax heeft bekendgemaakt dat Yoram Boerhout en Eternal Barron nieuwe contracten hebben getekend. Boerhout heeft zijn contract verlengd tot medio 2025, met een optie voor nog een jaar, terwijl Barron zijn eerste contract heeft getekend voor drie seizoenen, tot medio 2027.

De negentienjarige Boerhout, geboren op 5 april 2005 in Lelystad, kwam in 2021 over van sc Heerenveen en debuteerde op 23 december 2023 in het betaalde voetbal tijdens het duel tussen FC Eindhoven en Jong Ajax. Sindsdien heeft hij acht wedstrijden voor Jong Ajax gespeeld. "Het voelt zeker goed. Je bent er altijd voor aan het werk en het voelt goed als de club jou vertrouwen en kansen geeft om je kwaliteiten te laten zien in het komende seizoen", aldus Boerhout, die vorig seizoen kampte met een meniscusblessure.

Boerhout, die zichzelf omschrijft als een snelle, behendige en doelgerichte spits, wil komend seizoen vooral fit blijven en zichzelf laten zien. "Ik ben niet de typische Ajax-spits van 1,90m, maar ik heb andere kwaliteiten. Ik ben goed in de diepte en tijdens het Youth League-seizoen kon ik me meer laten zien. Ik heb er zin in!"

Eternal Barron, geboren op 11 maart 2008 in Rotterdam, heeft zijn eerste contract bij Ajax getekend voor drie seizoenen. De zestienjarige aanvaller speelt sinds twee jaar in de jeugdopleiding van Ajax, nadat hij overkwam van Sparta Rotterdam. Barron maakt komend seizoen deel uit van de selectie van Ajax O17.