Vitesse en Franke willen snel besluit van de KNVB om een toekomst te realiseren

Vitesse en Franke willen snel besluit van de KNVB om een toekomst te realiseren

26 juli om 18:45

Vitesse en Guus Franke dringen er bij de licentiecommissie van de KNVB op aan om snel een besluit te nemen over het voorgenomen eigenaarschap van Franke. Volgens de Arnhemse club kan Vitesse met de overname door Franke een sluitende begroting presenteren en zich richten op een sportief en financieel gezonde toekomst.

Vitesse heeft vorige week uitstel gekregen van de beroepscommissie licentiezaken en verwacht op 1 augustus te horen of de ingetrokken licentie wordt teruggegeven. De club hoopt dat Franke snel wordt goedgekeurd als eigenaar, zodat de begroting sluitend kan worden gemaakt. Echter, de kans dat dit binnen een week gebeurt, lijkt klein.

Algemeen directeur Edwin Reijntjes benadrukt de noodzaak van een snelle beslissing. "We begrijpen dat de licentiecommissie een weloverwogen beslissing moet nemen, maar zowel de club als de supporters hebben baat bij een structurele oplossing. Guus heeft alle gevraagde documentatie ingeleverd en is dag en nacht beschikbaar voor aanvullende vragen", aldus Reijntjes in De Telegraaf.

Vitesse verkeert al maanden in financieel zwaar weer en dreigt te stoppen als profclub. De gedegradeerde club heeft zes miljoen euro nodig om de begroting rond te krijgen. Dit bedrag moet voor woensdag 12.00 uur beschikbaar zijn, anders kan de licentie in gevaar komen. Franke wil dit bedrag pas storten als hij goedgekeurd is door de KNVB.

Volgens Reijntjes is de situatie nijpend. "De toekomst van de club hangt aan een zijden draadje. Ik ben ervan overtuigd dat we met Guus als nieuwe eigenaar deze onzekere periode kunnen afsluiten, zonder nieuwe schulden en zonder betrokkenheid van de Common Group. We snakken allemaal naar 9 augustus, voetbal in het  GelreDome."