Aanvoerder Feyenoord nog niet bekend: dit zoekt Priske in een captain

Aanvoerder Feyenoord nog niet bekend: dit zoekt Priske in een captain

26 juli om 19:40

Brian Priske, de nieuwe trainer van Feyenoord, heeft onthuld wat hij zoekt in de volgende aanvoerder van de club. De Deense coach, die drie weken aan het roer staat, heeft zijn visie gedeeld over het leiderschap dat hij verwacht van zijn teamcaptain.

Priske gaf aan Rijnmond aan dat de selectie nog niet compleet is en dat er nog belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Een van die beslissingen betreft de aanvoerder. Gernot Trauner droeg vorig seizoen de band, maar door zijn blessuregevoeligheid is het niet zeker dat hij deze rol behoudt. "Wie de kapitein wordt is nog niet beslist,” vertelde Priske tijdens een interview met Rijnmond. "Dat beslissen we later in de voorbereiding. Ik zoek iemand die veel verantwoordelijkheid neemt voor zijn ploeg. Iemand met veel kwaliteiten als voetballer en als mens. Iemand die graag iets doet voor andere mensen."

Naast de keuze voor de aanvoerder, moet Priske ook beslissen wie de eerste keeper van Feyenoord wordt. Timon Wellenreuther verlengde zijn contract en Justin Bijlow, reserve-doelman op het EK, is er nog steeds bij. "Ik ga die vraag vandaag niet beantwoorden. Ik ben er wel bijna uit. In de eerste competitiewedstrijd tegen Willem II moet de keuze duidelijk zijn. Het is belangrijk dat de keeper die speelt zich goed voelt en zeker voelt."

Lees meer over:

Deel via