Priske niet bezig met voorganger: "Ik doe het op mijn manier"

Priske niet bezig met voorganger: "Ik doe het op mijn manier"
27 juli om 07:50

Brian Priske is tevreden met de staat van zijn selectie. Feyenoord verblijft momenteel in Oostenrijk voor het trainingskamp, waar de selectie hechter wordt en de spellijnen van Priske uitgezet worden. Tegenover Voetbal International spreekt de Deense trainer over zijn eerste weken als trainer van Feyenoord.

"We hebben hier een hele goede week gehad in Saalfelden," zegt Priske tegenover Voetbal International. "We hebben onder uitstekende omstandigheden kunnen trainen en elkaar beter leren kennen. Dit is belangrijk voor mij als nieuwe trainer. Ik zie iedereen op een andere manier dan thuis in Rotterdam, en als staf hebben we meer mogelijkheden om met de spelers van gedachten te wisselen."

Priske ziet tijdens de trainingen en oefenwedstrijden al veel kwaliteit op het veld staan. "Het is een groep met een hoog niveau, met veel verschillende spelers, qua kwaliteiten, maar ook qua karakters en nationaliteiten." Hoewel zijn selectie een sterke indruk maakt, durft de trainer geen uitspraken over komend seizoen te doen. "Voor mij als nieuwe trainer in Nederland is het lastig inschatten hoe deze groep zich verhoudt tot bijvoorbeeld PSV of Ajax, maar ik focus me dan ook op de trainingen en de oefenduels die we tot nu toe hebben gespeeld. Als ik naar die wedstrijden kijk, ben ik tevreden. Je bent nooit honderd procent tevreden, dat is logisch, maar ik ben positief gestemd."

De Deen moet in Rotterdam succestrainer Arne Slot doen vergeten, maar Priske houdt zich niet bezig met zijn voorganger. "Het maakt mij niet uit dat ik na een succesvolle trainer begin", aldus Priske tegenover het weekblad. "Ik heb veel respect voor Slot en zijn werk. Ik zit nu dertig jaar in het voetbal. Ik heb alles meegemaakt in de kleedkamer en in de trainerskamer. Ik weet hoe het werkt. Er wordt altijd over trainers en ex-trainers gepraat, net zoals over spelers. Maar dat is helemaal niet erg. Ik ben helemaal niet bezig met het werk van Slot en zijn prestaties hier. Dat is zijn werk, en ik probeer het nu op mijn manier zo goed mogelijk te doen."