Dit is waarom ADO den Haag Omroep West voorlopig een boycot oplegt

Dit is waarom ADO den Haag Omroep West voorlopig een boycot oplegt
27 juli om 09:30

ADO Den Haag heeft besloten om interviewverzoeken van Omroep West voorlopig niet te honoreren, zo maakten beide partijen bekend. Deze maatregel komt na een kritisch artikel van journalisten Jim van der Deijl en Matthijs Snepvangers, waarin werd onderzocht waar het misging voor ADO afgelopen seizoen.

De reconstructie van het seizoen, waarin ADO strandde in de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs na een 7-1 nederlaag tegen Excelsior, viel slecht bij de club. Volgens de directie van ADO bevatte het artikel meerdere feitelijke onjuistheden die de reputatie van de club en betrokkenen schaadden. De club heeft echter niet gespecificeerd welke onjuistheden dit zijn.

"Naar aanleiding van een artikel dat op 31 mei op de website van Omroep West is gepubliceerd, is ADO Den Haag direct een onderzoek gestart naar de inhoud. Hieruit blijkt dat er meerdere feitelijke onjuistheden in het betreffende artikel staan. Deze onjuistheden schaden niet alleen de reputatie van de club, maar ook die van individuele betrokkenen", verklaarde de club.

Ondanks gesprekken tussen ADO en Omroep West en een bemiddelingspoging door de Nederlandse Sport Pers (NSP), kon het meningsverschil niet worden opgelost. ADO besloot daarom interviewverzoeken van Omroep West voorlopig niet te honoreren. De omroep blijft echter wel welkom bij trainingen en wedstrijden om verslag te doen.

Gerard den Elt, algemeen secretaris van de NSP, noemde de maatregel een de facto boycot. "Het niet kunnen spreken van trainers, leden van de technische staf, directie en spelers is een zodanige beperking van werk, dat de facto sprake is van een boycot."Hoe lang de boycot zal duren, is nog onduidelijk. Volgens de NSP worden niet alleen de omroep maar ook de kijkers en luisteraars van Omroep West gestraft door deze maatregel. Het besluit van ADO is volgens de NSP geen oplossing voor het conflict.

Hoofredacteur van Omroep West, Henk Ruijl heeft teleurgesteld gereageerd op het blesuit van de voetbalclub."De omroep dacht constructief met ADO in gesprek te zijn over een verschil van inzicht. Alleen gooit ADO nu de deur dicht." Omroep West beraadt zich nu op een passend antwoord.