Feyenoord krijgt veeg uit de pan: dit is wanneer zij er voor het laatst vier tegen

Feyenoord krijgt veeg uit de pan: dit is wanneer zij er voor het laatst vier tegen kregen

28 juli om 21:43

Feyenoord kent een ongelukkige start tegen SL Benfica. De Rotterdammers staan na twintig minuten al met 4-0 achter en VoetbalNieuws vertelt je wanneer de laatste keer was dat zij er minstens zo veel tegen kregen.

Afgelopen seizoen wist Feyenoord geen enkele keer met ruime cijfers te verliezen. Een trend die ze al enige tijd voort zette en mede te danken was aan de hoeveelheid overwinningen. Er vier tegen krijgen in twintig minuten is erg veel, maar überhaupt krijgt Feyenoord er niet zo vaak zo veel tegen.

Wanneer was de laatste keer dat Feyenoord minstens vier tegengoals kreeg?

Hiervoor moeten we terug naar 2022. Feyenoord kreeg er tegen PSV in Eindhoven destijds vier tegen, maar speelde, in tegenstelling tot de pot tegen Benfica, een keurige wedstrijd. Zelf scoorden de manschappen van Arne Slot er ook drie en er werd maar nipt verloren met een stand van 4-3.

Nog geen week daarvoor wist Lazio Roma er in eigen huis in de Europa League ook vier te maken tegen Feyenoord. Destijds eindigde dat duel met 4-2. In de voorbereiding van dat seizoen ging Feyenoord ook tweemaal kiezelhard onderuit. In juli 2022 verloor Feyenoord met 0-4 van Union St. Gilles en met 0-7 van FC Kopenhagen.