Hoe zit de deal tussen Feyenoord en Slavia Praag voor Lingr in elkaar?

Hoe werkt de transfer van Ondrej Lingr naar Feyenoord?
30 juli om 14:25

Feyenoord versterkte zich afgelopen zomer verplicht met Ondřej Lingr. De Rotterdammers hadden een verplichte optie tot koop in de huurdeal met Slavia Praag opgenomen. Hoe zit de transfer in elkaar en hoe lang staat Lingr onder contract bij Feyenoord? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Hoewel Feyenoord al druk was op de transfermarkt is de transfer van Lingr onderbelicht gebleven. De buitenspeler was vorig seizoen al actief bij de Rotterdammers, maar zal daar ook blijven. Feyenoord huurde Lingr van Slavia Praag, maar de Tsjech zal niet terugkeren. In het afgesproken huurcontract stond een verplichte optie tot koop en dus zal hij komend jaar ook in De Kuip te zien zijn.

Hoe zit de transfer van Lingr in elkaar?

Omdat de transfer al lang bekend was, waren er ook geen vragen over het contract van Lingr. 'Het contract van Lingr was op voorhand al uitonderhandeld: de 25-jarige Tsjech komt daardoor nog de komende vier seizoenen uit voor Feyenoord', schrijft  over de transfer. Echter was het lang wel onduidelijk hoeveel de Rotterdammers precies neerlegde voor de buitenspeler. Afgelopen seizoen speelde hij 27 wedstrijden en daarin scoorde hij eenmaal en leverde hij ook een assist af. Volgens het medium zijn er wel verschillende miljoenen betaald aan Slavia. 'Uiteindelijk is er zo'n vier miljoen euro gemoeid met de transfer van Lingr.'