Dit zegt Jaap Stam over de keuzes van Erik ten Hag bij Manchester United

Dit zegt Jaap Stam over de keuzes van Erik ten Hag bij Manchester United

30 juli om 21:45

Jaap Stam begrijpt de keuzes van Erik ten Hag bij Manchester United. De manager van Manchester United heeft bekende stafleden om zich heen verzameld, zoals Ruud van Nistelrooij, René Hake en Jelle ten Rouwelaar. Stam, die zelf een verleden heeft bij Manchester United en als hoofdtrainer in Engeland heeft gewerkt, snapt waarom Ten Hag deze mensen heeft aangesteld.

Vertrouwen in Nederlandse stafleden

In een gesprek met The Athletic vertelt Stam dat hij de keuzes van Ten Hag begrijpt. "Managers willen werken met mensen die ze kennen, mensen die iets anders toevoegen aan hun staf en dat zie ik terug in Eriks keuzes. Als manager heb je mensen nodig die tegen je ingaan en je uitdagen en hopelijk doen Ruud en René dat", zegt Stam. "Ruud is natuurlijk een legende voor de club. Bij United kan Ruud de spitsen en spelers in het algemeen beter maken. Hij is zelf ook manager geweest, dus dat zou moeten helpen. Ik vind de aanstelling goed."

Samenwerking met René Hake

Stam heeft in het verleden samengewerkt met Hake bij PEC Zwolle en noemt hem een goede trainer. "René heeft het goed gedaan in Nederland. Dat is natuurlijk anders dan presteren bij een grote club als United, waar hij de spelers ervan moet overtuigen dat hij iets kan toevoegen. Hij heeft de kennis en een duidelijke visie op hoe je moet voetballen en ik denk dat Erik hem daarom wilde hebben", aldus Stam.

Zirkzee bij Manchester United

Manchester United heeft ook Joshua Zirkzee aangetrokken, een jonge Nederlandse speler met veel kwaliteit. Stam denkt dat Zirkzee tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de Premier League. "Hij moet wennen aan de speelstijl en de druk en verwachtingen bij een grote club als United. Het is goed voor Joshua dat er veel Nederlanders zijn en hij heeft absoluut talent", zegt Stam.

Stam kijkt uit naar het nieuwe seizoen van Manchester United en heeft vertrouwen in de keuzes van Ten Hag. De Nederlandse invloed binnen de club kan volgens hem een positieve bijdrage leveren aan het succes van het team.