Mbappé heeft beet: aanvaller koopt Franse profclub voor twintig miljoen euro

Mbappé heeft beet: aanvaller koopt Franse profclub voor twintig miljoen euro

30 juli om 22:35
Laatste update: 30 juli om 22:52

Kylian Mbappé heeft via zijn investeringsfonds Coalition Capital 80 procent van de aandelen van Ligue 2-club Stade Malherbe Caen overgenomen. De overige 20 procent blijft in handen van Pierre-Antoine Capton. De geruchten over de interesse van Mbappé in de club gingen al langer, maar dinsdagavond meldt L'Équipe dat de overname definitief is. 

Mbappé wil de club, die in financiële problemen verkeert, weer op de been helpen. Hij zou hiervoor 20 miljoen euro betalen en de schulden van Caen aflossen. De steraanvaller van Real Madrid, die deze zomer overstapte van Paris Saint-Germain, heeft zijn zinnen gezet op een nieuw project.

De 25-jarige aanvoerder van het Franse nationale team tekende onlangs voor vijf seizoenen bij de Champions League-winnaar uit Madrid. Hij heeft een sterke band met Caen, aangezien hij ooit bijna speler van de club werd, voordat hij voor AS Monaco koos. De club, die tussen 2014 en 2019 op het hoogste niveau van Frankrijk speelde, verkeert sindsdien in zwaar weer.

Mbappé hoopt de club nieuw leven in te blazen en de weg naar succes terug te vinden. Hij ziet het als een individueel project en een kans om zijn passie voor het spel te combineren met zakelijke ambities. Zijn aankoop en investeringen moeten ervoor zorgen dat Caen weer een stabiele toekomst tegemoet gaat.