Dit zegt Farioli over het terugzetten van vier Ajacieden naar Jong Ajax

Francesco Farioli over terugzetten selectiespelers
31 juli om 21:25

Francesco Farioli heeft eerlijk geantwoord over de reden van terugzetting van vier Ajacieden. Om een signaal af te geven zijn Borna Sosa, Owen Wijndal, Benjamin Tahirovic en Silvano Vos niet meer welkom bij Ajax 1. Wat zegt de Ajax-trainer? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Kort voor de return met FK Vojvodina kwam er een bijzonder bericht uit Amsterdam. Vier spelers van de selectie waren teruggezet naar Jong Ajax om ze zo aan te geven dat zij moeten vertrekken. Ook zou Farioli een veel te grote selectie hebben om mee te trainen en zouden sommige spelers wissel moeten staan tijdens de partijen. Dit harde besluit was volgens de Italiaan de beste oplossing.

Wat zegt Farioli over de verbannen Ajacieden?

'Dit zijn de lastigste beslissingen voor een coach', vertelde Farioli tijdens zijn persconferentie voor het duel in Servië. De Ajax-coach werd tijdens zijn persmoment geflankeerd door Kenneth Taylor. 'De selectie was te groot, we kunnen niet dertien tegen dertien spelen. Het is pijnlijk. Voor hen en voor mij. Maar wat vandaag pijnlijk is, kan morgen een nieuwe kans voor hen betekenen.' Het ideaalbeeld van zijn selectie heeft de Italiaan ook klaar, namelijk 22 veldspelers en twee keepers. 'We moesten de groep inkrimpen.'