Hato gaat in op zijn nieuwe rol: dit vertelt de linkback van Ajax over het plan va

Hato gaat in op zijn nieuwe rol: dit vertelt de linkback van Ajax over het plan van Farioli

2 augustus om 14:30

Jorrel Hato was het lichtpuntje van afgelopen seizoen bij Ajax. Francesco Farioli ziet nu een andere rol voor de jongeling weggelegd en VoetbalNieuws vertelt je hoe de verdediger daar zelf naar kijkt.

Hato speelde de afgelopen wedstrijden bij Ajax op de linksback positie. De verdediger speelde afgelopen jaar centraal in de defensie en moet zich nu schikken naar de ideeën van Farioli. Zelf had Hato het liever anders gezien.

Hoe kijkt Hato naar zijn rol als linksback?

Na afloop van de wedstrijd tegen FK Vojvodina gaat Hato in op zijn nieuwe rol. "Ik heb na een paar weken in de voorbereiding een gesprek gehad met de trainer. Daarin vertelde hij me dat hij me op deze positie wilde zien", stelt Hato tegenover het Algemeen Dagblad, "Ik had verwacht centraal te blijven staan. Even slikken? Nee, het is een nieuwe trainer. Hij heeft zijn visie en de waarheid is dat ik het goed doe nu."

Hato stelt dat zijn nieuwe rol vooral wennen is. "Ik schuif het middenveld in en moet helpen combineren. Ik kan vaak met één pass Kenneth Taylor of Branco van den Boomen bereiken. Dit systeem past ook wel bij me. Dat neemt alleen niet weg dat mijn voorkeur nog steeds naar het centrum van de verdediging gaat."