Gejuich in Arnhem: Vitesse lijkt gered van ondergang, club mag KKD in

Gejuich in Arnhem: Vitesse lijkt gered van ondergang, club mag KKD in

2 augustus om 20:51
Laatste update: 2 augustus om 20:54

Vitesse lijkt definitief gered van de ondergang na een akkoord met de Amerikaanse schuldeiser Coley Parry. Vrijdagavond maakte de club bekend dat de laatste obstakels zijn weggenomen, waardoor deelname aan de Keuken Kampioen Divisie vrijwel zeker is. De definitieve beslissing van de licentiecommissie van de KNVB wordt dit weekend verwacht.

De beroepscommissie van de KNVB had Vitesse opgedragen om een overeenkomst met Parry aan te passen. Na een 'verhelderend gesprek' kreeg de club tot zaterdagmiddag de tijd om dit te regelen. Parry liet in een verklaring weten dat het probleem nu is opgelost, waardoor Vitesse behouden blijft voor het betaald voetbal. Vitesse-directeur Edwin Reijntjes bevestigde dit akkoord aan NU.nl.

Parry verklaarde: "Uit respect voor de club, de supporters, het team, de sponsoren en de stad Arnhem, hoeven we niet te aarzelen over deze handtekening. Omdat ons is verzekerd dat dit het laatste openstaande item is: neem een drankje vanavond. Dit jaar zal er voetbal gespeeld blijven worden in Arnhem."

De KNVB moet dit weekend nog groen licht geven, maar de kans is groot dat Vitesse de proflicentie behoudt en op 9 augustus kan starten in de Keuken Kampioen Divisie. Vitesse had eerder al meerdere keren uitstel gekregen om problemen met de begroting, de accountant en de huisbankier op te lossen. Dankzij deze verlengingen kon de club de noodzakelijke aanpassingen doorvoeren.