Deze ontroerende oproep doet Jack van Gelder voor de 'eenzame' Leo Beenhakker

Deze ontroerende oproep doet Jack van Gelder voor de 'eenzame' Leo Beenhakker

2 augustus om 23:13

Het gaat niet goed met de jarige Leo Beenhakker. Dat vertelde Jack van Gelder vrijdagavond aan tafel bij De Oranjezomer. Van Gelder belde een paar uur daarvoor met de oud-trainer, om hem te feliciteren.

"Leo Beenhakker is vandaag jarig. Hij is 82 geworden", begint Van Gelder. "Ik bel hem altijd op zijn verjaardag. Ik had hem al een tijdje niet gesproken. Een paar jaar geleden hebben we nog geluncht. Ik vroeg vandaag hoe het met hem is, en hij zei: 'Ik ben een beetje eenzaam, een beetje thuis, het gaat niet meer zo goed met me.'"

Van Gelder vroeg daarna of Beenhakker zin heeft om binnenkort weer eens te gaan lunchen. "'Nee, dat doe ik niet meer', zei hij. Dus ik heb zoiets van: er zijn zoveel mensen die van Leo Beenhakker houden, als coach en als mens. Nu hij eenzaam is, kunnen we misschien zorgen dat mensen mails, kaartjes of briefjes naar hem sturen? Hij verdient het en ik denk dat hij het ontzettend op prijs zou stellen."

Beenhakker staat te boek als één van de grootste Nederlandse trainers ooit. Zo was hij onder meer actief bij Ajax, het Nederlands elftal, Real Madrid en Feyenoord. Hij heeft in totaal zes landstitels op zijn naam staan als coach. Met Oranje was hij actief op het WK van 1990.