Deze geruststellende update geeft Louis van Gaal over zijn gezondheid

Deze geruststellende update geeft Louis van Gaal over zijn gezondheid
2 augustus om 23:31

Louis van Gaal heeft aan tafel bij de talkshow Humberto à Paris een update gegeven over zijn gezondheid. In april 2022 werd prostaatkanker bij hem vastgesteld, maar inmiddels gaat het stukken beter met de voormalig bondscoach van Oranje.

Hoe gaat het met Louis van Gaal?

Van Gaal vertelde dat het eigenlijk goed gaat met hem. "Na 3,5 jaar van bestralingen, katheters, nierinfecties en operaties van de prostaat, kan ik het goed managen. En dat ik weer natuurlijk kan plassen, want dat is ook heel belangrijk", aldus Van Gaal.

Toch is niet alles rooskleurig. "De liefde bedrijven kan ik niet meer, dat is wel een probleem", gaf Van Gaal toe. Hij benadrukte dat hij open is over zijn ziekte om anderen te steunen. "Als je prostaatkanker krijgt, dan is dat een probleem. Ik ben er open over, om de mensen die er ook aan lijden, een beetje te steunen, zodat zij ook verder kunnen. Dat het ook mensen als mij kan treffen, dat is eigenlijk de reden. Over het algemeen ben ik altijd open. Ik zeg wat ik voel en denk."

Tot zijn eigen verbazing werd Van Gaal onlangs benaderd om weer trainer van Bayern München te worden. Daarover lees je hier meer.