Dit zegt Vitesse-directeur Edwin Reijntjes na het behouden van de proflicentie

Dit zegt Vitesse-directeur Edwin Reijntjes na het behouden van de proflicentie

2 augustus om 23:49

Edwin Reijntjes, de algemeen directeur van Vitesse, is opgelucht na het verlossende nieuws van vrijdag. De club mag waarschijnlijk volgend seizoen weer profvoetbal spelen. Nu is het wachten op de officiële bevestiging van de KNVB.

Coley Parry, eigenaar van investeringsgroep Common Group, tekende vrijdag de overeenkomst met Vitesse. "Dit is wel een flesje wijn waard, ja", zei Reijntjes tegen ESPN. "We moeten de uitspraak van de beroepscommissie nog afwachten, maar het is allemaal rond."

Reijntjes heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de club te redden. "We hebben een goed gesprek gehad met de licentie- en beroepscommissie", vertelde hij. "Er was een klein puntje dat uit het contract met Parry moest. Ik heb hem vanavond gesproken en bedankt dat hij deze stap wilde zetten. Ik ga liever niet op details in, maar er stond nog iets in waardoor hij nog zeggenschap zou hebben. Dat moest eruit, en daar is hij mee akkoord gegaan."

Reijntjes waardeert Parry's inzet. "Je kan zeggen wat je wil, maar deze man heeft er de afgelopen jaren zoveel geld ingestopt. Hij heeft ervoor gezorgd dat de club nog steeds bestaat. We kunnen voetbal spelen."

Nu kan de focus weer op het spel liggen, te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Telstar volgende week vrijdag. Trainer John van den Brom is er klaar voor.