Volgend United-talent dient zich aan: Ten Hag heeft hoge verwachtingen van Amass

Volgend United-talent dient zich aan: Ten Hag heeft hoge verwachtingen van Amass
3 augustus om 14:40

Erik ten Hag is bijzonder onder de indruk van de zeventienjarige linksback Harry Amass. De jonge speler heeft zich tijdens de voorbereiding goed laten zien en Ten Hag sluit niet uit dat hij dit seizoen een rol krijgt in het eerste team.

Amass is een van de drie linksbacks bij Manchester United, naast Luke Shaw en Tyrell Malacia. Shaw is normaal gesproken de vaste keuze, maar kampt vaak met blessures. Ook Malacia is nog altijd herstellende van een blessure. Hierdoor kreeg Amass de kans om zich te bewijzen in oefenwedstrijden tegen Arsenal en Real Betis.

Ten Hag geeft in The Guardian aan dat Amass dicht bij een doorbraak is. "Als we hem goed trainen en coachen, kan hij over drie maanden klaar zijn voor het eerste team. Maar hij moet nog de vaardigheden ontwikkelen om constant te presteren op het niveau van Manchester United." Ten Hag ziet in de speler gelijkenissen met Kobbie Mainoo, het talent dat vorig seizoen doorbrak bij United en uiteindelijk met Engeland naar het EK in Duitsland ging.

Amass zelf is tevreden met de progressie die hij doormaakt. "Het gaat sneller dan ik had verwacht, maar zo is voetbal. Ik hou ervan om mijn agressieve kant te laten zien, zelfs als ik kleiner ben dan mijn tegenstander. Ik wil graag in het eerste team spelen en als de kans komt, zal ik die grijpen."