Vitesse komt met langverwachte bevestiging: club behoudt proflicentie

Vitesse komt met langverwachte bevestiging: club behoudt proflicentie

3 augustus om 18:42

Vitesse heeft bevestigd dat de club haar proflicentie voor het seizoen 2024/2025 behoudt na een positief besluit van de beroepscommissie. Hierdoor wordt het besluit van de licentiecommissie teruggedraaid en kan Vitesse op vrijdag 9 augustus aantreden tegen Telstar in GelreDome.

Algemeen directeur Edwin Reijntjes reageerde verheugd. "Ik ben enorm blij met het behoud van onze licentie. Hier hebben wij zo enorm hard voor gewerkt, met vele betrokkenen. We kunnen eindelijk gaan voetballen! Dat is het allerbelangrijkste voor nu", aldus Reijntjes. "Onze supporters, sponsors en overige stakeholders snakken hier al maanden naar. Wij gaan ons nu heerlijk voorbereiden op de competitie volgende week. De seizoenkaart- en vrije verkoop voor de thuiswedstrijden in de eerste periode zijn gestart en maandagavond lanceren wij ons nieuwe thuistenue bij GelreDome."

Daarnaast heeft Vitesse afgelopen week een brief ontvangen van de licentiecommissie over het beoogd aandeelhouderschap van Guus Franke. Het onderzoek naar Franke wordt voortgezet, gebaseerd op het rapport van Grant Thornton.

Reijntjes vervolgde: "Doordat we met Franke nog geen officiële nieuwe eigenaar kunnen presenteren, hebben we een (tijdelijk) vangnet moeten creëren. Dit is gelukt dankzij het regionale bedrijfsleven en Stichting 'Sterkhouders Vitesse Arnhem'. Zij hebben echt hun nek uitgestoken, waardoor we volgende week aan de competitie kunnen beginnen. Ook Coley Parry heeft een keuze gemaakt in het belang van de club. Tot vrijdag in GelreDome, Vitessenaren."