'Hierom blijft de toekomst van Vitesse ondanks licentiebehoud zorgwekkend'

'Hierom blijft de toekomst van Vitesse ondanks licentiebehoud zorgwekkend'
3 augustus om 19:07

Zaterdagavond haalde Vitesse opgelucht adem nadat de proflicentie werd behouden, maar de problemen zijn nog niet voorbij. De Telegraaf meldt dat de club grote schulden heeft en afhankelijk is van zakenmensen zoals Coley Parry en Guus Franke.

Vitesse heeft net op tijd een akkoord bereikt met schuldeiser Parry, waardoor de licentie is behouden en ze komende vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie kunnen spelen. Ondanks deze overwinning zijn de financiële problemen nog niet opgelost. Vitesse heeft een schuld van €21,5 miljoen en is nog steeds afhankelijk van investeerders.

De redding van de licentie kwam door een alternatieve begroting en garantstellingen van lokale ondernemers, maar deze oplossingen zijn tijdelijk. De Arnhemse club blijft financieel kwetsbaar en is een speelbal van investeerders met eigen belangen.

Daarnaast is de overname door Franke onzeker. Hij is nog niet goedgekeurd door de KNVB en verdere onderzoeken naar zijn financiële achtergrond zijn nodig. Dat kan de situatie nog gecompliceerder maken. Bovendien zijn er nog zorgen over de sportieve prestaties van Vitesse, dat ondanks trainer John van den Brom een zwakke selectie heeft.

De supporters zullen opgelucht zijn als het seizoen begint en de focus weer op het voetbal kan liggen, maar de toekomst blijft onzeker. De licentie is behouden, maar de club moet nog veel obstakels overwinnen om financieel en sportief weer gezond te worden.