Slot tevreden, maar ziet nog genoeg verbeterpunten na oefenzege op United

Slot tevreden, maar ziet nog genoeg verbeterpunten na oefenzege op United

4 augustus om 09:00
Laatste update: 4 augustus om 08:58

Arne Slot won met Liverpool in de nacht van zaterdag op zondag met 3-0 van aartsrivaal Manchester United. Na afloop benadrukt Slot aan LFC TV dat er, ondanks de zege, nog veel werk te verrichten is bij de club. 

Doelpunten van Fábio Carvalho, Curtis Jones en Kostas Tsimikas bezorgden Liverpool de 3-0 overwinning op United. Liverpool speelde bij vlagen uitstekend voetbal, maar moest te vaak leunen op hun doelmannen, Caoimhin Kelleher en Vitezslav Jaros. United kreeg 17 schoten binnen het strafschopgebied, iets wat Slot erkende in een gesprek met LFC TV na de wedstrijd. "Ik denk dat we te veel kansen weggaven, United verdiende meer dan een 3-0 nederlaag."

"We zijn erg blij met het resultaat, we hebben een paar mooie doelpunten gemaakt, maar ik denk niet dat we genoeg controle hadden over de wedstrijd omdat United ons meerdere keren bedreigde. Het is een 3-0 overwinning, maar de score had anders kunnen zijn." Slot ziet niet alleen de wedstrijd tegen United, maar de hele tour als geslaagd. "Zeer positieve tour", aldus Slot. "Natuurlijk zijn de resultaten waar iedereen naar kijkt, maar de spelers bleven fit en konden presteren zoals we willen, dus een wedstrijd met hoge intensiteit."

Slot was tevreden over het harde werk van zijn team, maar ziet ruimte voor verbetering. "We gaven vandaag te veel kansen weg, United verdiende meer dan een 3-0 nederlaag. Maar het is ook onze kwaliteit dat we onze eigen kansen benutten."

Liverpool begint het seizoen op 17 augustus tegen Ipswich en Slot kijkt uit naar de terugkeer van enkele spelers, waaronder Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold en Luis Díaz, die dinsdag aan hun voorbereiding beginnen. "Veel nieuwe spelers komen erbij, of keren terug van hun vakantie. Het wordt interessant om te zien hoe deze spelers in het team passen en ze zo snel mogelijk te integreren", aldus Slot.