Wie is Ibrahim Osman, de nieuwe vleugelaanvaller van Feyenoord?

Wie is Ibrahim Osman?
15 augustus om 10:25
Laatste update: 15 augustus om 10:25

Ibrahim Osman is gepresenteert als nieuwe aanwinst van Feyenoord. De Rotterdammers zullen hem komend seizoen huren van . Wie is deze Ghanese vleugelaanvaller precies? VoetbalNieuws.nl schetst een profiel.

Wie is Ibrahim Osman?

Ibrahim Osman, geboren op 29 november 2004 in Accra, Ghana, begon zijn carrière bij de Right to Dream Academy, een opleidingsschool voor voetbaltalenten in Ghana. Hij stapte in januari 2023 over naar het Deense FC Nordsjælland en debuteerde daar op 24 februari van dat jaar tegen Odense BK. In de zomer van 2023 tekende hij zijn eerste professionele contract bij de club, maar zijn sterke prestaties leverden hem al snel een transfer op naar Brighton & Hove Albion voor ongeveer twintig miljoen euro.

Ibrahim Osman in actie als speler van FC Nordsjaelland

Priske kent Osman vanuit Denemarken

Bij Brighton heeft Osman voornamelijk in het tweede team gespeeld, zonder officiële minuten in het eerste elftal. Toch blijft zijn potentieel duidelijk zichtbaar. Brian Priske, de nieuwe trainer van Feyenoord, kent Osman goed vanuit Denemarken en ziet in hem een speler met veel groeipotentie. De onderhandelingen tussen beide partijen duurde wat lang, maar uiteindelijk wisten de Rotterdammers Osman te tekenen voor één seizoen. De transfer bestaat uit een huurdeal zonder koopoptie. Volgens Transfermarkt.com wordt de marktwaarde van Osman geschat op ongeveer twaalf miljoen euro. 

Bekijk hieronder een video waarin de kwaliteiten van Osman naar voren komen.