Bayern-directeur verbaasd over uitspraak Van Gaal: 'Ik heb hem niet gevraagd'

Bayern-directeur verbaasd over uitspraak Van Gaal: 'Ik heb hem niet gevraagd'

4 augustus om 15:55

Max Eberl, sportief directeur van Bayern München, ontkent dat hij Louis van Gaal heeft benaderd voor de trainersfunctie bij de club. Van Gaal beweerde in het programma Humberto à Paris dat Der Rekordmeister hem had gepolst voor een terugkeer als trainer.

Van Gaal gaf aan dat de club contact met hem opnam voordat Vincent Kompany werd aangesteld. Eberl reageerde zondag tijdens een persconferentie op deze uitspraken. Hij stelde duidelijk: "Ik heb het hem niet gevraagd."

De Nederlandse coach, die eerder werkte bij onder andere Ajax, AZ, FC Barcelona, Manchester United en Bayern München, verraste presentator Humberto Tan met zijn verklaring. Van Gaal zei: "Ik ben nog wel gevraagd door Bayern München", waarop Tan verbaasd reageerde.

Kompany, die deze zomer overkwam van Burnley, waar hij degradatie niet kon voorkomen, is nu de hoofdcoach van Bayern. Hij verving Thomas Tuchel. Bayern München won zaterdag een oefenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur met 2-1 en start het Bundesliga-seizoen op 25 augustus met een uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg.